Valitse sivu

Kompensointikauppa

 

Nyt toimitaan yhdessä ilmastokriisiä vastaan ja luodaan kestävä tulevaisuus myös jälkipolville. Valitse paketti, jonka haluat. Voit kompensoida paketilla omaa tai läheistesi hiilijalanjälkeä. 

Hiilijalanjäljen hyvittäminen on myös arvostettu lahja ja sertifikaatti hyvityksestä tuo hyvän mielen sekä saajalle että antajalle.

Orgaaninen "Ajattelen, siis olen" Ekokassi

Tuotenro: 00010
29,90 €
Varastossa
1
Tuotetiedot
Say goodbye to plastic, and bag your goodies in this organic cotton tote bag. There’s more than enough room for groceries, books, and anything in between. • 100% certified organic cotton 3/1 twill • Fabric weight: 8 oz/yd² (272 g/m²) • Dimensions: 16″ × 14 ½″ × 5″ (40.6 cm × 35.6 cm × 12.7 cm) • Weight limit: 30 lbs (13.6 kg) • 1″ (2.5 cm) wide dual straps, 24.5″ (62.2 cm) length • Open main compartment • Blank product components sourced from Vietnam

Size guide

  BAG WIDTH BAG HEIGHT BAG DEPTH STRAP LENGTH STRAP WIDTH
One Size (inches) 16 14 ½ 5 24 1/2 1
Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten

Yksittäisen suomalaisen keskimääräinen hiilijalanjälki on noin 10 000 kg CO2-e vuodessa. Hiilijalanjälki jakautuu siten, että asumiseen menee 30 prosenttia, liikkumiseen 20 prosenttia, ruokaan 18 prosenttia ja muihin toimintoihin 32 prosenttia hiilijalanjäljestä. Kaikilta osin hiilijalanjälkeä ei pysty helposti pienentämään, mutta  on hyvä pyrkiä pienentämään sitä siltä osin kun voi.

Liikkuminen aiheuttaa päästöjä merkittävästi. Suuret etäisyydet ja paikoin heikko julkinen liikenne on monelle haaste. Vähäpäästöiset valinnat kuitenkin auttavat. Lomamatkojen kohdalla valinta on helpompaa matkustamalla lyhyiden lomien ajaksi lähemmäs ja pidempien lomien aikana kauemmas. Esimerkiksi 8 323 kilometrin matka Helsinki-Vantaalta Phuketiin aiheuttaa menopaluu lentona 1046 kg CO2-e päästöt matkustajaa kohden. Tämä vastaa autolla noin 6 600 kilometrin ajomatkaa. 

Asumisessa on paljon mahdollisuuksia säästää hiilijalanjälkeä. Asuntoa valitessa tai rakentaessa on hyvä tehdä kestäviä, mutta vähäpäästöisiä ratkaisuja, jotka kuormittavat vähän ja kestävät aikaa. Lämmitysjärjestelmä ja yleensä energian kulutus on tärkeä optimoida.

Ruoka tuottaa lähes viidenneksen hiilijalanjäljestä. Tämän suhteen on kuitenkin helppoa tehdä valintoja, jotka vähentävät omia päästöjä. Kasvispainotteisuus ja lähiruoka ovat tietysti helpoin tapa omien päästöjen vähentämiseksi. Tämän lisäksi on tärkeää syödä omien tarpeiden mukaisesti. Eli ei se määrä, vaan se laatu.

Yleisesti on tärkeää olla kriittinen kuluttaja. Osta vain mitä tarvitset ja tee kestäviä valintoja ostaessasi. Kierrätä ja kannata kiertotaloutta. Kaiken ei aina tarvitse olla uutta.  

Kiitos, kun välität. 

Cogito, ergo sum