Valitse sivu

Keitä me olemme

 

Kompensoi

laskuriin

Keitä me olemme

Kansainvälinen yhteisö on koonnut jo vuosia yhteen tilastoja ja faktoja ilmaston lämpenemisen syistä ja seurauksista. Nyt asian eteen on myös järjestäydytty tarkoituksena luoda hiilinieluja ja luoda yhdessä kestävä tulevaisuus. Kestävä Tulevaisuus ry on osa kansainvälistä verkostoa, jonka pyrkimykset on yhdessä määritelty. Yhteinen tavoitteemme on hallitustenvälisen lmastonmuutospaneelin IPCC:n raportin ja Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa yhtenäinen. Ilmaston lämpeneminen pyritään rajaamaan 1,5 asteeseen. Nykytoimet eivät tähän vielä riitä, vaan maapallon keskilämpötila nousee arviolta 2,5 astetta. Tästä olisi katastrofaaliset seuraukset luonnolle ja sen eliöstölle.

Mitä teemme

Poliittinen päätöksen teko on alkanut paremmin ja paremmin huomioida ihmiskunnan ja koko planeettamme tulevaisuuden. Tekemistä on kuintenkin vielä runsaasti ja teoilla alkaa aidosti olla kiire. Kestävä Tulevaisuus ry pyrkii vaikuttamaan päätöksen tekijöihin vahvasti. Käytännön työnä istutamme puita pääosin Suomen rajojen sisällä mm. entisille turvetuotantoalueille, joiden metsitys on hyvin tehokas tapa luoda kestäviä hiilinieluja. Parhaiten Suomen ilmastossa hiiltä sitovat puut ovat kuusi, mänty ja koivu. Luonnollisesti pyrimme valistamaan ihmisiä kulutustottumuksissa, jotta suunta parempaan saadaan luotua joka sektorilla. Valistustyö, kuten poliittinen vaikuttaminenkin on hidasta, vaikkakin äärimmäisen tärkeää työtä. Nopein tapa, hiilinielujen rakentaminen, on siksi erittäin tärkeä osa tyätämme. Haluamme tehdä Suomesta esimerkkimaan koko muulle maailmalle.

kompensoi

Miten pääset vaikuttamaaan

Tärkeintä on keskittyä joka päiväisiin valintoihin. Kuluttaa voi vastuullisesti. Saat tähän valtavan hienoja ohjeita kartoittamalla ensin CO2-laskurillamme tilanteesi ja ryhtymällä ehdotettuihin toimiin. Kaikkea ei kuitenkaan voi hetkessä muuttaa ja yhteiskunnan rakenteiden sekä liike-elämän asenteiden on muututtava osaltaan myös. Tämän vuoksi voit helposti kompensoida myös hiilijalanjälkesi kanssamme. Peri-suomalainen petäjä, eli mänty sitoo elinaikanaan jopa tuhat kiloa hiilidioksidia. Oman hiilijalanjälkesi mukaisesti voit hankki kompensaatiopaketin, joka vastaa omaa kulutustasi. Voit myös maksaa meille kuukausittain samalla viitteellä ja istutamme sinun nimissäsi puita. Kestävän kehityksen perusperiaatteiden mukaisesti saat meiltä sähköisen sertifikaation, jossa on ilmoitettu kompensoimasi CO2-määrä ja sinun tuellasi istutettujen puiden koordinaatit. Voit tulostaa tämän seinällesi tai laittaa sen vastuullisesti tietokoneesi tai älylaitteesi taustakuvaksi tai näytönsäästäjä kuvaksi.